Simonlyvergelijken.net

ZZP’ers beveiligen hun smartphone onvoldoende. Twee derde onderneemt geen actie om de telefoon tegen virussen te beveiligen. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Ziggo Zakelijk.

Smartphone minder goed beschermd dan computer

De smartphone wordt minder goed beschermd dan de computer. Twee derde van de ZZP’ers beveiligt de telefoon niet tegen virussen. 39 procent van de ondervraagden geeft aan dat niet nodig te vinden. 13 procent van de respondenten denkt dat er geen virussen voor smartphones bestaan.

Ook op telefoons komen virussen voor. E-mail wordt nog altijd vaak via de telefoon binnengehaald en daar kunnen nog steeds schadelijke bestanden bij meegestuurd worden. Het installeren van een antivirusprogramma op de telefoon voorkomt dat virussen zich verspreiden naar andere apparaten.

Wachtwoorden

Opmerkelijk is ook dat ZZP’ers niet veel om wachtwoorden geven. De helft van de zelfstandigen vervangt bijvoorbeeld het wachtwoord van de draadloze internetverbinding niet. Daardoor zijn ze kwetsbaar.

Dertig procent van de ondernemers geeft aan ook last te hebben van phishingmails. Bij deze mails doen fraudeurs zich voor als instanties en organisaties, zoals banken. Doel is om persoonlijke gegevens los te peuteren, om op die manier de bankrekening te kunnen misbruiken.

Over het onderzoek

Ziggo Zakelijk liet een onderzoek uitvoeren onder 1.000 kleine zelfstandigen en ZZP’ers. Multiscope was de uitvoerder van het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *