Simonlyvergelijken.net

Ziggo gaat de prijzen voor haar abonnementen verhogen. Vanaf 1 juli kost een abonnement meer. Dat heeft de provider zelf bekend gemaakt. Het lijkt een soort traditie te worden; op 1 juli 2015 en 1 juli 2016 gingen de prijzen ook al omhoog.

1 tot 2,55 euro meer betalen bij Ziggo

Afhankelijk van het gekozen abonnement betalen abonnees straks 1 tot 2,55 euro meer per maand. De provider zegt dat in een e-mail naar haar klanten. Volgens de mobiele aanbieder is de prijsverhoging noodzakelijk om de kosten voor het onderhoud van het netwerk te dekken.

Ziggo moet meer betalen voor het onderhoud van het netwerk. Die kosten worden nu dus doorgerekend aan de consument. Jaarlijks zullen klanten zo’n 30 euro meer betalen. Dat is een forse verhoging.

Concurrentie

Voorgaande jaren verhoogde de provider de prijzen ook al. Overigens is Ziggo niet de enige provider die de prijs steeds moet verhogen. Ook KPN maakte haar abonnementen duurder. Daarbij werd het goedgemaakt met de klant: alle abonnees kregen sneller mobiel internet. Daarnaast voerde KPN de prijsverhogen niet door bij alle abonnementen. Dat doet Ziggo nu wel.

De beide partijen maken het volgens experts moeilijker voor zichzelf. Tele2 en T-Mobile kunnen zich nu meer in de kijker spelen als aanbieder van goedkope mobiele abonnementen. SimonlyVergelijken.net houdt de prijswijzigingen nauwlettend in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *