Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieders Simyo en Ziggo Mobiel profiteren het meest van mond-tot-mondreclame onder klanten, concludeert de website Telecompaper.com donderdag aan de hand van gegevens die het ontvangt onder abonnees. De zogeheten Word-of-Mouth-score (WoM) geeft een bepaald percentage aan dat vertelt hoeveel gebruikers een toestel en/of aanbieder op een bepaald moment zou aanbevelen aan collega’s, vrienden en familie.

Tien providers en hun diensten werden in het onderzoek opgenomen. Uit de gegevens blijkt dat bijna drie op de vier klanten van zowel Simyo als Ziggo Mobiel, inclusief het met de fusie samengevoegde UPC Mobiel, zijn of haar provider aanraden bij bekenden. De rode lantaarn werd, met min dan de helft van de klanten die een aanbeveling zou doen, overhandigd aan Tele2. Dat bedrijf kwam uiteindelijk om 46 procent uit.

Verder blijkt dat veel dochtermerken, zoals Telfort bij KPN en Hollandsnieuwe bij Vodafone, slechter zijn gaan presteren. Ook valt hierbij op dat zij over het algemeen sowieso minder goed scoren dan het moederbedrijf.

De score is gebaseerd op de diensten die ‘postpaid’ worden aangeboden: er wordt pas achteraf per factuur voor betaald. Diensten zoals prepaidkaarten zijn daarmee buiten beschouwing gelaten. Dat is onder meer gedaan omdat prepaid-diensten onderling minder verschillen, zowel in de service als in de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *