Simonlyvergelijken.net

Ziggo doet een interne pilot waarbij het mogelijk is een combinatie van een mobiel abonnement en een toestel aan te bieden. Daarmee wekt de kabelaar de verwachting dat het op den duur mobiele abonnementen met toestel zal aanbieden. De provider heeft de pilot bevestigd aan techwebsite Tweakers.

Uitgelekt

De website kwam achter de pilot toen het uitlekte via de intranetsite van de aanbieder. Op dit moment biedt de kabelaar via Ziggo Mobiel alleen sim only abonnementen aan. Het is nog niet bekend of de mobiele aanbieder ook daadwerkelijk abonnementen met toestel gaat aanbieden.

De provider geeft aan dat de pilot helemaal los staat van de voorgenomen fusie met mobiele operator Vodafone Nederland.

186.800 simkaarten bij Ziggo

Volgens de eigen cijfers had Ziggo Mobiel 186.800 simkaarten uitstaan. Die cijfers kwamen aan het eind van het vierde kwartaal van 2015 uit. Uit het MVNO-rapport van Telecompaper over het derde kwartaal van vorig jaar kwamen 180.800 simkaarten naar voren.

Uit de cijfers blijkt dat de mobiele aanbieder ongeveer 4,3 procent van de Nederlandse MVNO-markt in handen heeft. Op die markt zitten vooral kleine virtuele aanbieders die geen eigen netwerk hebben. De aanbieders lenen een netwerk van andere grote aanbieders. Ziggo maakt gebruik van het netwerk van Vodafone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *