Simonlyvergelijken.net

Ouders willen meer grip op het smartphone-gedrag van hun jonge kinderen. Dat zegt de provider Youfone. De provider claimt een verkoophit te hebben met eigen antivirus software waarmee het mogelijk is op afstand apps te deactiveren en sites te blokkeren.

Stijgende verkoopcijfers

Volgens Youfone stijgen de verkoopcijfers van Yousecure, de antivirus software van Youfone, hard. De software zou een hit zijn bij ouders van schoolgaande kinderen. Directeur Valentijn Rensing van Youfone zegt ongeveer 1000 pakketten per maand te verkopen.

“Er is veel vraag naar”, zegt Rensing van Youfone. Volgens de provider heeft de groei te maken met verhalen over cyberstalking en sexting in de media. De cijfers zouden daardoor zijn vertienvoudigd.

Yousecure van Youfone

Met Yousecure kunnen ouders gebruikmaken van parental control. Dat is de technologie waarmee ouders het online gedrag van hun kinderen kunnen monitoren. Ook kunnen ouders de toegang tot bepaalde sites en apps eenvoudig blokkeren.

De software is tot dusver alleen beschikbaar voor Android-toestellen. Ouders kunnen op hun eigen toestel op elk moment zien waar het toestel van hun kind zich bevindt, welke games ze spelen en welke sites ze bezoeken.

Tips over veilig internetgedrag

Kinderen zelf hebben ook iets aan de app; ze krijgen boodschappen te zien over veilig internetgedrag en worden beschermd tegen websites en apps met gewelddadige of seksuele inhoud.

Ouders kunnen kinderen ook een bericht met hoge prioriteit sturen. Het toestel van het kind wordt dan geblokkeerd tot het kind een antwoord stuurt.

8-11 jaar

Gemiddeld krijgen kinderen hun eerste telefoon rond hun elfde jaar. Volgens Youfone stijgt het percentage van jonge kinderen met een smartphone snel. Van alle achtjarigen zou een kwart al over een eigen telefoon beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *