Simonlyvergelijken.net

De mobiele provider Youfone stelt sinds deze maand zijn 4G-netwerk open voor klanten. Dat meldden verschillende technologiewebsites, waaronder Telecompaper. De KPN-dochter heeft ruim 77.000 klanten en maakt logischerwijs, ook voor de activiteiten in het kader van de invoering van 4G, gebruik van het KPN-netwerk.

Youfone, dat een zogeheten mobile virtual network operator (MVNO) is en daardoor niet over een telecomlicentie beschikt, is na T-Mobile-dochter Ben de tweede MVNO die een eigen 4G-netwerk aanbiedt. Het bedrijf is verder nog niet heel loslippig geweest over de precieze details van het abonnement. Wel werd gemeld dat Youfone overweegt om een telefoon cadeau te doen aan hen die het abonnement verlengen.

Sinds 10 november is het netwerk van Youfone in de lucht. Moederbedrijf KPN was de eerste provider in Nederland die een 4G-verbinding beschikbaar stelde. In april van dit jaar claimde de voormalige PTT nog landelijke dekking van dat netwerk. Youfone heeft als basis daardoor, net als overige MVNO’s overigens, een goede positie om op dit moment een rendabel 4G-abonnement uit te rollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *