Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder Youfone gaat beveiligingssoftware aanbieden. Dat doet de provider in samenwerking met ontwikkelaar ESET. De software zou er voor moeten zorgen dat minder mensen slachtoffer van oplichting worden.

Yousecure van Youfone

De mobiele aanbieder biedt nu ‘Yousecure’ aan. Dat is gratis beveilingssoftware die smartphones, desktops en tablets bescherming moet bieden tegen phishing, malware, spam en diefstal. Daarmee is Youfone de eerste Sim Only aanbieder die een dergelijke veiligheidsoplossing voor haar klanten lanceert: “In tegenstelling tot overige aanbieders geloven wij sterk dat een prijsvechter ook uitmuntend kan zijn in additionele diensten”, zegt Valentijn Rensing, CEO van Youfone.

Managing Director van ESET Nederland Dave Maasland vindt de samenwerking een logische zet: “Voorlichting is voor ons een belangrijk speerpunt. Daarom zijn wij altijd op zoek naar partners die ons daarbij helpen. Youfone is veel meer dan alleen een extra afzetkanaal. Zij helpen ons niet alleen met de verspreiding van onze oplossingen, maar ook met een grotere bewustwording.”

Vatbaarder door smartphones

Nu smartphones en tablets een steeds grotere rol spelen, zijn we vatbaarder geworden voor cybercriminaliteit. Volgens Youfone bevatten smartphones steeds meer persoonlijke data en nemen de gevolgen van cybercriminaliteit toe. Toch blijft de beveiliging van mobiele apparaten achter.

Onlangs deed Telecompaper nog onderzoek naar de gevaren bij smartphones en tablets. Gebruikers zijn vaak wel op de hoogte van de gevaren, maar nemen geen maatregelen. Zo’n 43 procent van de ondervraagden heeft nog geen maatregelen getroffen rondom de beveiliging van de smartphone of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *