Simonlyvergelijken.net

Xs4all gaat in de toekomst mogelijk ook belminuten en sms-bundels aanbieden bij zijn telefoonabonnementen. Daarmee zou het een volwaardige aanbieder van telecomabonnementen in Nederland worden. Tegenwoordig biedt het bedrijf enkel nog data aan. Als het zover is, zouden klanten kunnen rekenen op zo’n 500 gratis Mb per maand.

De provider zou in het geval van een overstap ervoor kiezen om als ‘virtuele provider’ verder te gaan. In die hoedanigheid gaat het gebruikmaken van het netwerk van KPN. Dat blijkt uit een enquête die het bedrijf onder de huidige klanten heeft gehouden en waar technologiewebsites Tweakers.net vrijdag over bericht. Volgens die website zal het in de eerste plaats om sim-onlyabonnemten gaan; de bijbehorende toestellen zouden mogelijk moeten wachten.

Een woordvoerder Xs4all kan tegenover de eerdergenoemde website enkel en alleen bevestigen dat de enquête daadwerkelijk gehouden wordt. Hij houdt voorlopig nog een slag om de arm wat betreft de mogelijkheid dat het plan wordt doorgevoerd. Daarmee is de overgang allerminst zeker.

Uit de enquête is in ieder geval op te maken aan wat voor bedragen de provider denkt. Zo zouden abonnementen kunnen bestaan uit enkel databundels ter waarde van een tientje (2 gigabyte) of vijftien euro (5 gigabyte). Voor twee tientjes zou men maar liefst 15 gigabyte kunnen krijgen. Bellen voor twee tientjes gratis zijn; voor een enkel tientje kan men al 350 belminuten tegemoet kunnen zien. Sms-kosten worden in hun geheel niet in rekening gebracht.

Een bijkomend voordeel waarom Xs4all mogelijk voor KPN gaat kiezen is ongetwijfeld het 4G-netwerk van die provider. Die laatste heeft een zo goed als honderd procent dekking in Nederland, waarmee Xs4all een prima basis legt voor een groeiend klantenbestand. Maar of en wanneer de knoop wordt doorgehakt, zal de toekomst moeten uitwijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *