Simonlyvergelijken.net

Nederlandse consumenten geven online steeds meer geld uit door verschillende soorten aankopen te doen. Dat zou blijken uit onderzoek van een in Utrecht gevestigde internetvergelijker van sim-onlyabonnementen. Daaruit kwam onder meer naar voren dat bijna de helft van alle telefoongebruikers in februari minimaal één aankoop via internet heeft gedaan. Volgens de website is het aantal online shoppers daarmee met een tiende gegroeid.

Opvallend aan het onderzoek is onder andere dat het aantoont dat een meerderheid – en daarmee meer dan het gemiddelde aantal – van de 30- tot 50-jarigen producten online koopt. De eerste helft van deze leeftijdscategorie blijft steken op 57 procent; de tweede helft op de kleinst mogelijke meerderheid: 51 procent. Zowel de 50-plussers als zij die jonger zijn dan dertig jaar houden zich iets afzijdiger. Dat laatste gegeven is des te opvallender omdat de jongere generatie veelal meer in verband wordt gebracht met de technologische ontwikkelingen van deze tijd.

Wel maakt de groep onder de veertig jaar die deel uitmaakt van de groep ondervraagden vaak meer en sneller gebruik van mobiele applicaties om online te kunnen betalen. De overige groepen blijven hierbij in verhouding ietwat achter en betalen aankopen op andere manieren. De algehele verwachting is dat de eerdergenoemde percentages de komende jaren flink zullen toenemen. Niet alleen worden consumenten steeds handiger met de opkomende techniek, ook maakt de technologische ontwikkeling naar verluidt grote sprongen het komende decennium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *