Simonlyvergelijken.net

In de laatste paar jaar is een verhoging merkbaar van het aantal Nederlanders dat buitenshuis gebruikmaakt van al dan niet betaalde wifi-verbindingen om zich toegang tot het internet te verschaffen. Dat wijst een onderzoek uit van de website telecompaper.com, dat zijn klantenbestand langsging en hun een aantal vragen voorlegde. Er werd gekeken in welke mate de Nederlandse bevolking gebruikmaakt van wifi buiten de eigen woning, of de bewuste wifi-verbinding in die gevallen beveiligd is met een wachtwoord en of er betaald werd voor de internettoegang.

De telecomwebsite stelt vast dat het wifi-gebruik onder Nederlanders tussen mei 2011 en februari 2013 bijna met 50% is toegenomen. Maar liefst drie kwart van de gebruikers zegt hiervoor bovendien een wachtwoord te moeten invoeren., hetzij bij vrienden of familie thuis bijvoorbeeld, hetzij in openbare gelegenheden als bibliotheken, in de horeca of onderwijsinstellingen.

Het aantal personen dat buitenshuis betaalt voor internettoegang via wifi is toegenomen van zeven naar elf procent. Het onderzoek legt de link met het toenemend aantal aan zogeheten hotspots die providers op hebben gesteld en langzaam aan uitbreiden. Daarmee kan de klant gebruikmaken van wifi-verbindingen van andere klanten van dezelfde provider waardoor er als het ware een web van hotspots ontstaat. De klant hoeft in die gevallen minder terug te vallen op betaalde alternatieven zoals databundels bij sim only abonnementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *