Simonlyvergelijken.net

Wi-Fi wordt massaal gebruikt in Nederland. Nederlandse gebruikers zitten zelfs 70 procent van hun online tijd op een Wi-Fi netwerk. Daarmee is Nederland koploper in de lijst ‘landen die het vaakst Wi-Fi gebruiken’. Dat blijkt uit onderzoek van OpenSignal.

Nederland op nummer 1

Nederlanders brengen 70 procent van hun online tijd door op een Wi-Fi verbinding. Ons land staat wereldwijd op een nummer 1-positie als het gaat om het gebruik van hotspots en privénetwerken.

Andere landen die veel gebruik maken van Wi-Fi zijn China op de tweede plaats en Nieuw-Zeeland op de derde plaats. In China wordt een dikke 63 procent van de online tijd doorgebracht via Wi-Fi, in Nieuw-Zeeland net 63 procent.

Waarom we Wi-Fi gebruiken

Dat veel mensen kiezen voor een hotspot of privénetwerk vloeit waarschijnlijk voort uit twee oorzaken. Allereerst is het gebruik van een openbaar netwerk vaak gratis, of de kosten zijn laag. Nederlanders zijn bang voor hoge telefoonrekeningen, blijkt uit eerder onderzoek van Telecompaper.

Daarnaast is de mobiele internetsnelheid in Nederland niet erg hoog. Als het gaat om 3G en 4G gaan veel andere landen ons land voorbij. Uit het Global State of Mobile Networks-onderzoek van OpenSignal blijkt dat Nederland op de zevende plaats staat. De gemiddelde snelheid is 22,68 Mbp/s. De top 3 wordt bezet door Zuid-Korea (#1) met 41,34 Mbps, Singapore (#2) met 31,19 Mbps en Hongarije (#3) met 26,15 Mbps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *