Simonlyvergelijken.net

WhatsApp stopt met de ondersteuning voor oude smartphones en BlackBerry. Vanaf eind dit jaar ondersteunt de messagingdienst alleen nog de drie populairste besturingssystemen: iOS, Android en Windows Phone.

Veger door ondersteuning

WhatsApp kondigt aan de veger te gaan halen door de lijst van smartphones en besturingssystemen. Nu ondersteunt de berichtendienst nog bijna alle mobiele telefoons en smartphones. Aan het eind van dit jaar verandert dat. Een groot aantal toestellen wordt dan niet meer ondersteund.

Uiteindelijk wil de dienst zich focussen op de drie meest gebruikte besturingssystemen van dit moment. Dat zijn Android, iOS van Apple en Windows Phone van Microsoft. De ondersteuning vervalt voor alle andere besturingssystemen. Het is opvallend dat de stekker ook uit de ondersteuning voor BlackBerry gaat; met het ‘pingen’ zijn veel berichtendiensten groot geworden.

Oude Nokia’s

Voorheen kon WhatsApp ook worden gebruikt op oude Nokia’s, waaronder het oude Series 40 platform. Symbian Series 60 werd ook nog ondersteund. Daar komt nu een eind aan, maakt WhatsApp bekend.

Alleen nog voor nieuwere versies

De ondersteuning stopt ook voor de oude versies van Windows Phone en Android. Vanaf het einde van dit jaar kunnen gebruikers alleen nog appen op toestellen met Android 2.3 of hoger. Voor Windows geldt dat alleen Windows Phone 8 of hoger ondersteund wordt. Voor alle andere versies verdwijnt de ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *