Simonlyvergelijken.net

De laatste jaren beginnen diensten als Whatsapp steeds bekender te worden onder de smartphone gebruikers. Ook de makers van Whatsapp zitten niet stil als het gaat om het uitvoeren van updates, deze hebben namelijk aangekondigd dat Whatsapp de mogelijkheid krijgt om met een druk op een knop spraakberichten te versturen naar andere gebruikers. Op deze manier kunnen gebruikers door middel van deze chatdienst nog sneller met elkaar communiceren, aldus de makers van Whatsapp.

CEO Jan Koum van Whatsapp geeft aan dat de update aanstaande woensdag (14 augustus) beschikbaar is voor alle gebruikers van de smartphone applicatie. De werking van de spraakberichten moet volgens Koum de chatdienst nog gebruiksvriendelijker makkelijk, door middel van één druk op de knop kunnen gebruikers een bericht inspreken, op het moment dat de knop wordt losgelaten zal het opnemen automatisch stoppen. Koum geeft in een persbericht aan dat de gebruiker niet te maken heeft met een tijdslimiet bij het inspreken van berichten, een bericht mag dus zo lang zijn als de gebruiker zelf wilt. Daarnaast kan de verstuurder van het spraakbericht aan een blauw microfoontje zien dat de ontvanger het bericht heeft beluisterd. Door deze update moet Whatsapp ook het bellen voor een deel gaan vervangen.

Koum is tevreden met de 300 miljoen gebruikers die maandelijks actief zijn op de applicatie, ondertussen worden er dagelijks al 11 miljard bericht verstuurd en 20 miljard berichten ontvangen. Eerder werd al bekend dat Whatsapp op termijn een betaalde dienst ging worden, onlangs werd dan ook bekend dat Whatsapp gebruikers met een iPhone 89 cent moesten betalen om gebruik te kunnen blijven maken van de dienst. Ondanks dat er zoveel liefhebbers zijn van de applicatie, geven veel gebruikers toch aan over te stappen naar een andere applicatie op het moment dat deze dienst betaald gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *