Simonlyvergelijken.net

Er zijn nog maar weinig mobiele telefoonnummers over. Inmiddels is 91 procent van alle beschikbare 06-nummer uitgegeven. Daarmee komt de bodem van het aantal beschikbare mobiele telefoonnummers in zicht. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

54,42 miljoen mobiele telefoonnummers

Inmiddels zijn er al 54,42 miljoen 06-nummers uitgegeven. In totaal waren er 60 miljoen combinaties beschikbaar. Dat betekent dat er nog 9 procent over is, wat neer komt op 5,4 miljoen mobiele telefoonnummers.

Op dit moment zijn alle nummers in de reeksen 061, 065 en 068 bestemd voor mobiele telefonie. Dat bood ruimte voor zo’n 60 miljoen telefoonnummers, maar die zijn bijna op.

Telefoonnummer meenemen

Er is wel goed nieuws: steeds meer mensen nemen hun mobiele telefoonnummers mee als ze verhuizen naar een andere mobiele provider. In 2014 werd voor de 25 miljoenste keer een 06-nummer geporteerd naar een andere provider. Dat was toen al vijftien jaar mogelijk. Providers zijn verplicht mee te werken aan nummerportering op het moment dat een consument of zakelijke klant overstapt naar een andere aanbieder.

Mobiele providers recyclen zelf ook steeds meer nummers. Mobiele telefoonnummers die niet meer gebruikt worden, moeten na een jaar weer in omloop gebracht worden. Wie ooit een oud nummer heeft gehad, heeft een grote kans iemand anders aan de lijn te krijgen als het nummer wordt gebeld.

Nieuw beleid

In 2012 heeft de ACM besloten dat apparaten als iPads geen 06-nummer meer mogen gebruiken. Zij krijgen in plaats daarvan een 097-nummer. Vroeger waren ook OV Chipkaart palen, mobiele PIN-apparaten, alarmsystemen en frisdrankautomaten aangesloten op het mobiele netwerk. Zij kregen een 06-nummer. Dat mag niet meer. Op die manier moeten meer telefoonnummers beschikbaar komen voor consumenten en zakelijke klanten die met elkaar willen bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *