Simonlyvergelijken.net

Wanbetalers die een mobiel abonnement met toestel hebben, krijgen bij incassobureau Lindorff voortaan 500 euro korting op hun schuld als zij het toestel terugsturen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Toestel is lening

Wie de rekeningen niet kan betalen maar wel een abonnement met toestel heeft, krijgt bij Lindorff korting als hij of zij het toestel terugstuurt. Daarmee wil het incassobureau inspelen op nieuwe regels van de Hoge Raad.

De Hoge Raad oordeelde recent dat ‘gratis’ telefoons bij providers helemaal niet gratis zijn, maar moeten worden gezien als een lening. De providers hebben volgens de Hoge Raad nagelaten om te waarschuwen voor die leningen.

Nieuw beleid voor wanbetalers

Het incassobureau bevestigt aan het Algemeen Dagblad dat de maatregel sinds kort nieuw beleid is. De regel geldt voor alle schuldenaren die zich beroepen op de uitspraak van de Hoge Raad. Wie een abonnement heeft waarop het arrest van de Hoge Raad betrekking heeft, kan van de korting gebruik maken.

Het incassobureau zegt tegen de krant dat klanten hun oude telefoon kunnen terugsturen: “Ze ontvangen dan normaliter 500 euro in mindering op de vordering. Tevens worden de incassokosten herberekend”, zegt woordvoerder Carlijn Hofland tegen het AD.

Richtlijnen

Om hoeveel wanbetalers het gaat, wil het incassobureau niet zeggen. Het bureau praat nu ook met andere incassopartijen over het beleid. Intussen wacht nog steeds op nieuwe richtlijnen van het LOVCK, het landelijk overleg van kantonrechters. Het moet dan duidelijk worden hoe er moet worden omgegaan met telecomschulden.

Lindorff wil de richtlijnen niet afwachten: “We willen ons coulant en proactief naar de schuldenaren opstellen. Dat is in hun en ons belang”, zegt de woordvoerder tegen het AD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *