Simonlyvergelijken.net

Nog voor het eind van 2015 gebruiken wereldwijd 1 miljoen mensen het 4G-netwerk. Dat voorspelt de Global Mobile Suppliers Association. Aan het eind van het derde kwartaal stond de teller op 908 miljoen gebruikers.

Opmars
De laatste tijd valt een grote opmars van 4G-netwerken te zien. 4G heeft een hoge upload- en downloadsnelheid voor mobiel internet. Het nieuwe netwerk wordt in steeds meer landen ter wereld uitgerold. Aan het eind van het derde kwartaal van dit jaar telde de Global Mobile Suppliers Association al 442 commerciële netwerken in 147 verschillende landen.

Wereldwijd hadden aan het einde van het derde kwartaal van 2015 al meer dan 908 miljoen gebruikers toegang tot het snelle netwerk. Dat is één op de acht mobiele aansluitingen in de wereld.

18 nieuwe netwerken
De vereniging voorspelt dat er wereldwijd nog 18 netwerken voor het einde van dit jaar bijkomen. Uiteindelijk zijn er dan 460 netwerken actief. Daarmee zal het aantal klanten met toegang tot 4G in 2015 op meer dan een miljard uitkomen.

De netwerken worden steeds sneller. Standaard heeft een 4G-netwerk een snelheid van ongeveer 100 Mbps download en 50 Mbps upload. De snelheden zijn inmiddels al opgevoerd tot 150 Mbps download.

Opvolgers
Naar verwachting worden binnenkort nieuwe protocollen uitgerold. De uiteindelijke snelheid voor downloaden zal dan uitkomen op zo’n 450 Mbps. Er is één netwerk ter wereld die al snelheden tot 600 Mbps ondersteunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *