Simonlyvergelijken.net

Liberty Global, Vodafone en VodafoneZiggo willen de publicatie van het fusiebesluit van de Europese Comissie niet publiceren. Dat blijkt uit een overleg van de Europese Commissie, meldt Mediamagazine.

Bezwaar VodafoneZiggo

VodafoneZiggo zou keer op keer bezwaar maken tegen openbaarmaking van het besluit. Volgens het telecombedrijf zou het besluit ‘bedrijfsvertrouwelijk’ zijn. De Europese Commissie zet normaal gesproken een besluit binnen twee maanden online.

In zo’n besluit legt de Europese Commissie uit wat de beweegredenen en achtergronden zijn voor toestemming voor een fusie. De Commissie geeft een ook uitgebreide beschrijving van de verplichtingen van het gefuseerde bedrijf. Maar dat lijkt VodafoneZiggo een brug te ver te gaan.

Herhaling van het verleden

Het is niet de eerste keer dat Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, een besluit niet gepubliceerd wil zien. In 2014 nam het bedrijf Ziggo over en werd het samengevoegd met UPC. Het duurde bij dat besluit maar liefst 29 weken voordat de beslissing gepubliceerd werd.

Dat komt doordat bedrijven zelf aan mogen geven wat bedrijfsvertrouwelijk is en wat niet. De Europese Commissie kan er dan nog eens naar kijken, omdat er geen wettelijke tijdslimiet is. Mediamagazine schrijft dat de Commissie ‘geen exacte publicatiedatum kan noemen’.

Geheim

Voorlopig blijven de stukken nog even geheim. Daarbij maakt het niet uit dat eerdere fusies en overnames veel eerder zijn gepubliceerd. Het volledige fusiebesluit is straks al 29 weken geheim. VodafoneZiggo, Liberty Global en Vodafone hebben nog geen reactie uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *