Simonlyvergelijken.net

VodafoneZiggo gaat haar klanten vanaf maart een nieuw aanbod bieden. Dit in verband met het samengaan van Vodafone en Ziggo. Dat blijkt uit een toelichting op de laatste financiële resultaten van de Vodafone Group.

VodafoneZiggo als gemengde provider

Uit de cijfers van de fusiecombinatie blijkt onder meer dat 20 procent van de Ziggo-klanten gebruikmaakt van het netwerk van Vodafone. Wie die cijfers checkt bij het Telecompaper Consumer Panel, ontdekt dat die claim klopt.

Volgens Vodafone is een provider die zowel mobiele als vaste abonnementen aanbiedt een goede zet. De vernieuwde aanbieder liet in januari al weten op korte termijn met zogenaamde ‘geconvergeerde proposities’ te komen. Daarmee doelt de provider op een nieuw aanbod.

Wat houdt het nieuwe aanbod in?

Wat het nieuwe aanbod gaat inhouden, is nog niet bekend. Landelijk combineert de onderneming verschillende netwerken, goed voor 7,1 miljoen huishoudens. Klanten kunnen ervoor kiezen om mobiel en vast met elkaar te combineren.

Per 30 september 2016 zijn er 14,8 miljoen diensten verkocht, bestaande uit 4 miljoen videodiensten, 3,1 miljoen breedbanddiensten, 2,5 miljoen diensten rondom vaste telefonie en 5,2 miljoen mobiele diensten. De merken Vodafone en Ziggo blijven ook onafhankelijk van elkaar bestaan.

Alles-in-één

Vodafone en Ziggo zien het aantal alles-in-één-abonnementen stijgen op de telecommarkt. Voor de bedrijven was dat de reden om hun krachten te bundelen. De belangrijkste concurrent op deze markt in KPN met KPN Compleet. Het aantal huishoudens met een alles-in-één-abonnement bij deze aanbieder is met 37 procent gegroeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *