Simonlyvergelijken.net

Vodafone gaat per 21 november haar RED-abonnementen vernieuwen. Klanten die vanaf die datum een nieuw Vodafone RED of Vodafone Black abonnement afsluiten, kunnen hun Nederlandse bundel dan ook in de EU en diverse andere landen gebruiken.

Wat verandert er aan Vodafone RED?

Eigenlijk verandert er niet zo veel aan de Vodafone RED-abonnementen, behalve de toevoeging dat de abonnementen voortaan ook in het buitenland te gebruiken zijn. De data die wordt gebruikt, gaat dan uit de normale Nederlandse databundel. Daarnaast kan er onbeperkt gesms’t worden en geldt er een bepaalde hoeveelheid belminuten in het buitenland, zonder extra kosten.

De samenstelling blijft hetzelfde:

RED Essental: 1,5 GB + onbeperkt aantal belminuten en sms’jes binnen Nederland;
1,5 GB + onbeperkt aantal sms’jes en 20 belminuten in Europa;

RED: 5 GB + onbeperkt aantal belminuten en sms’jes binnen Nederland;
5 GB + onbeperkt aantal sms’jes en 40 belminuten in Europa;

RED Super: 12 GB + onbeperkt aantal belminuten en sms’jes binnen Nederland;
12 GB + onbeperkt aantal sms’jes en 60 belminuten in Europa;

Black: 25 GB + onbeperkt aantal belminuten en sms’jes binnen Nederland;
25 GB + onbeperkt aantal sms’jes en onbeperkt aantal belminuten in Europa;

Prijzen

Het enige wat aan de prijs verandert, is dat de variant RED Super voortaan niet 36 euro, maar 37,50 euro kost. De prijzen voor RED Essential (26 euro), RED (30 euro) en Black (89 euro) blijven hetzelfde.

Dataverkeer dat in het buitenland wordt verbruikt, gaat uit de Nederlandse bundel. Daarmee loopt Vodafone vooruit op de Europese Commissie. Die wil roamingtarieven per juni 2017 afschaffen. Vanaf die datum moeten de Nederlandse bel-, sms- en databundels volledig bruikbaar zijn in andere EU-landen.

21 november

De nieuwe abonnementen zijn beschikbaar vanaf 21 november. Alleen klanten die vanaf die datum hun abonnement verlengen of een nieuw abonnement afsluiten, kunnen gebruikmaken van de wijzigingen. Voor bestaande klanten verandert er niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *