Simonlyvergelijken.net

Het aantal mobiele klanten bij Vodafone, nam af 68.000 klanten. 11.000 abonnees vertrokken, en 57.000 prepaid klanten vonden hun heil bij een andere aanbieder. Dat komt vooral door het succes van KPN, blijkt uit de cijfers van beide bedrijven.

Groei bij KPN
Wie de jaarcijfers van KPN en Vodafone naast elkaar legt, ziet naar welke provider de vertrokken klanten overstapten. KPN verloor in 2015 ook veel prepaid klanten, maar wist veel nieuwe abonnees aan zich te bieden. Vodafone zag het klantenbestand met 2,2 procent krimpen en bedient op dit moment nog zo’n vijf miljoen klanten.

Het dataverbruik stijgt wel bij de aanbieder. In 2015 steeg het dataverkeer fors (43,3 procent). Daarmee lag het alsnog onder de groei van het dataverbruik bij KPN. Die provider rapporteert namelijk een verdubbeling van het dataverkeer in 2015. Gemiddeld gebruiken klanten van Vodafone zo’n 759 MB per maand.

Vodafone Thuis
De totale omzet van de mobiele aanbieder steeg. Dat komt vooral door de betere prestaties met haar vaste tak. De provider biedt namelijk ook televisie, vast internet en vaste telefonie. Dat gebeurt onder de naam ‘Thuis’.

Bij de ‘Thuis’-dienst groeide het klantenbestand met 16.000 klanten. Het laatste kwartaal was goed voor een totale omzet van 438,6 miljoen euro.

In gesprek met moederbedrijf Ziggo
Het bedrijf is nu in gesprek met Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo. Zij willen mogelijk samen een joint venture oprichten. Vodafone wordt dan mede-eigenaar van het grootste kabelbedrijf in Nederland. Daarmee wordt de aanbieder in één klap de grootste concurrent van KPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *