Simonlyvergelijken.net

Vodafone heeft de mobiele dekking op de Zeeuwse stranden verbeterd. Normaal gesproken levert mobiel bellen, sms’en of internetten op het strand problemen op doordat hoge duinen het signaal tegenhouden. Daarom plaatst de provider nu kleine antennes, zogenaamde ‘small cells’.

Dekking van Vodafone

Samen met VolkerWessels Telecom heeft Vodafone onlangs op 25 plekken langs de Zeeuwse kust zogenaamde ‘small cells’ geplaatst. Dat zijn mini-antennes die ervoor moeten zorgen dat klanten weer gebruik kunnen maken van het mobiele netwerk. Daarmee is Vodafone niet de eerste, ook KPN en Tele2 plaatsten deze antennes al eerder op andere locaties.

Het plaatsen van de antennes heeft meteen al effect; dankzij het plaatsen van in totaal 100 mini-antennes is de dekking op het strand aanzienlijk verbeterd.

Roaming in eigen land

In Zeeland zorgde de slechte Nederlandse dekking voor een bijkomend probleem. Vanaf de overkant van de Westerschelde komen de signalen van Belgische netwerken binnen. Smartphones van strandgasten schakelden daardoor ongemerkt over op een Belgisch netwerk.

Daardoor kregen veel strandgasten te maken met roaming in eigen land. Ze maakten gebruik van een buitenlands netwerk, zonder het zelf te weten. De kosten kunnen daardoor flink oplopen.

Voor alle gebruikers van het netwerk

De small cells zenden 3G- en 4G-signaal uit. Klanten van Vodafone, Hollandsnieuwe en Ziggo Mobiel kunnen gebruik maken van de nieuwe antennes. Ze zijn geschikt voor iedereen met een abonnement bij Vodafone of één van de providers die op het netwerk van Vodafone zitten.

Voornaamste reden voor het verbeteren van het bereik was de bereikbaarheid van alarmnummer 112. Ook als klanten geen bereik hebben op het strand, kunnen ze alsnog 112 bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *