Simonlyvergelijken.net

Mobiele provider Vodafone is gestopt met het leveren van zogenaamde ‘Signaalplus’ antennes. Met deze antennes konden klanten van Vodafone een betere indoor-dekking realiseren. Het bedrijf stopte in stilte met de levering.

Slechte dekking
Veel klanten van Vodafone klaagden over een slechte dekking in huis. Daarom bood de provider als eerste zogenaamde ‘femtocellen’ aan; 3G-antennes die het bereik moesten verbeteren. De provider is nu helemaal gestopt met het bieden van de ‘thuis antennes’. Dat blijkt uit navraag van Telecompaper bij de provider.

Niet meer nodig
Volgens Vodafone is SignaalPlus niet meer nodig, dankzij de komst van 4G. De werking van de SignaalPlus femotocellen zijn daarmee achterhaald geworden. Dat komt vooral doordat de antennes alleen 3G (UMTS) signaal konden uitzenden.

Tegenwoordig bieden smartphones zowel 2G (GSM), 3G (UMTS) als 4G (LTE). Als een klant een 4G-abonnement heeft, zal de moderne smartphone automatisch voor 4G kiezen. Dat gebeurt zelfs als het signaal zwakker is dan het 3G-signaal.

Geen voordeel meer
De meeste mensen met een SignaalPlus-antenne ervaren geen enkel voordeel meer van hun eigen 3G antenne. Daarvoor moet de smartphone namelijk handmatig ingesteld worden om standaard verbinding te maken met 3G, in plaats van 4G.

Vodafone gaat geen 4G femtocellen aanbieden. De ondersteuning voor de reeds verkochte antennes blijft wel, omdat het om grote aantallen gaat. Er worden geen nieuwe antennes meer verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *