Simonlyvergelijken.net

Vodafone heeft de ‘KinderBrigade’ opgericht. De provider doet dat in samenwerking met de lokale reddingsbrigade Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) in Domburg. De KinderBrigade kan door middel van een slim horloge altijd zien waar anderen zich bevinden.

Vodafone komt met oplossing voor ouders

Op het strand zijn ouders vaak hun kinderen kwijt. Met een slim horloge wordt dat probleem nu opgelost. Leden van de KinderBrigade – en de ouders – kunnen via het horloge de exacte locatie van de kinderen opvragen.

Onlangs werden er nieuwe ‘small cells’ (kleine antennes) geplaatst langs de Zeeuwse stranden. In het kader daarvan startten Vodafone en Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) dit initiatief. Kinderen kunnen niet gemakkelijk worden teruggevonden op het strand tussen Walcheren en Noord-Beveland, omdat het terrein 30 kilometer telt.

3G en 4G

Het slimme horloge maakt gebruik van 3G en 4G, een techniek die wordt verzorgd door Vodafone. De dienst makt verder gebruik van KiGo. Dat is een systeem dat via 2G, 3G en GPS de locatie van kinderen kan doorgeven.

Ouders kunnen hun kinderen via een app in de gaten houden. Er kan ook op een speelse manier met elkaar gecommuniceerd worden, namelijk door middel van emoji’s.

Melding

Een infraroodsensor checkt of het horloge nog gedragen wordt. Als een kind het horloge afdoet, krijgen de ouders direct een melding daarvan. De KinderBrigade is voorlopig een pilot die nog tot 28 augustus van dit jaar loopt. Als het een succes is, wordt het initiatief mogelijk uitgebreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *