Simonlyvergelijken.net

De Duitse tak van Vodafone is in de onlangs opgerichte 5G Automative Association (5GAA) gestapt. Daarmee gaat de provider zich bezig houden met de ontwikkeling van connected cars. Dat zijn auto’s die voortdurend verbinding hebben met internet. Vodafone neemt daarmee het voortouw.

Vodafone en 5GAA

Vodafone is de eerste provider die in 5GAA stapt. De bedoeling is dat de provider samen met autofabrikanten op zoek gaat naar oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar geautomatiseerd rijden en veiligheid. Dat moet gebeuren via een verbinding tussen internet, de weg en andere weggebruikers.

De provider liet al vaker weten interesse te hebben in de ontwikkelingen rond auto’s. Eind oktober maakte het telecombedrijf begonnen te zijn met het testen van auto-tot-auto-communicatie. Daarvoor maakt de provider gebruik van 4G. De eerste proeven lopen in het Verenigd Koninkrijk, later zullen die ook volgen in Duitsland.

LTE

In de toekomst moeten auto’s met elkaar verbonden zijn via LTE. Het voordeel daarvan is dat veel grotere afstanden te overbruggen zijn dan met de huidige sensoren. Het idee is dat auto’s met elkaar en apparatuur langs de weg kunnen communiceren.

Slimmer autorijden

Gebruikers moeten in de toekomst slimmer kunnen autorijden. Zo kan een auto bijvoorbeeld aangeven dat deze van plan is van rijstrook te wisselen. Daarnaast kan de automobilist straks informatie krijgen over welke snelheid optimaal is in bepaalde situaties. Zo kunnen verkeersopstoppingen worden voorkomen.

Vodafone gat samenwerken met onder anderen Daimler, BMW, Audi, Huawei, Intel, Nokia en Qualcomm. Die partijen willen ervoor zorgen dat de plannen commercieel aantrekkelijk worden en dat we in de toekomst misschien zelfs gebruik kunnen maken van zelfrijdende auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *