Simonlyvergelijken.net

De Vodafone Foundation opent samen met het Leger des Heils een 06-nummer voor daklozen. Via het telefoonnummer 06 25 12 2016 kunnen Nederlanders een warmer kerstgroet sturen aan daklozen. De sms’jes worden daarna via Street Messenger verspreid

Geen kaartjes voor daklozen

Dakloze Nederlanders ontvangen maar zelden kerstgroeten. Dat komt doordat wij nog traditioneel een kerstkaartje sturen. Bij daklozen is dat ingewikkeld, omdat zij geen adres hebben of in isolement leven. Met het telefoonnummer hopen Vodafone en het Leger des Heils daklozen een steuntje in de rug te geven.

Street Messenger is eigenlijk bedoeld om daklozen via sms of WhatsApp te informeren over praktische zaken, zoals de openingstijden van de opvang en extra bedden tijdens de vrieskou of een gratis maaltijd. Nu wordt de dienst ingezet om kerstgroeten te verspreiden.

Eerste kerstgroeten via Vodafone verstuurd

Vandaag verstuurden vicepremier Lodewijk Asscher en politiewoordvoerder Ellie Lust de eerste sms’jes via Street Messenger. Naast het versturen van de groeten via de nieuwe dienst, laat Vodafone de groeten ook op grote schermen zien. Die schermen worden geplaatst bij opvanglocaties van het Leger des Heils in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

Vodafone zal daklozen ook van prepaidkaarten gaan voorzien. Die kunnen zij gebruiken om contact te houden. Over het algemeen hebben daklozen vaak wel een telefoon, maar kunnen zijn geen beltegoed betalen. Nu kunnen zij toch contact opnemen met hun dierbaren tijdens de feestdagen.

Street Messenger

Met Street Messenger focust Vodafone zich op ‘de nieuwe daklozen’. Dat zijn mensen die door de economische crisis dakloos zijn geworden. Volgens het CBS zijn er sinds 2009 meer dan 13.000 daklozen bijgekomen. Dat is een stijging van 74 procent. Juist voor deze mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats is Street Messenger belangrijk. De ‘nieuwe daklozen’ zijn namelijk nog niet ‘streetwise’.

Volgens Luc Tanja van het Protestants Diaconaat in Amsterdam weten maar weinig mensen dat de meeste daklozen een mobiele telefoon hebben. Hij is de beheerder van Street Messenger. Volgens Tanja zijn de kerstgroeten erg belangrijk: “Ik weet zeker dat de kerstwensen deze mensen extra kracht geven tijdens deze bijzondere dagen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *