Simonlyvergelijken.net

De Vodafone Groep introduceert ‘Smart Summer’: een lijn van Internet of Things-producten die consumenten kunnen gebruiken wanneer zij op vakantie gaan. Het bedrijf introduceert onder andere zwemkleding en een koffer.

Met Vodafone op vakantie

Onder de producten van de ‘Smart Summer’-lijn vallen toepassingen die helpen bij bescherming tegen UV-straling, de veiligheid van kinderen en het opsporen van zoekgeraakte bagage. Daarmee probeert de provider te laten zien dat het zich bezig houdt met ‘Internet of Things’-toepassingen. Dat zijn slimme toepassingen waarvoor bijvoorbeeld 4G gebruikt kan worden.

Volgens Vodafone blijkt uit onderzoek dat 48 procent van de respondenten tijdens vakantie vergeet zich goed in te smeren met zonnebrandcrème. De slimme bikini en zwembroek van ‘Smart Summer’ moeten dat verhelpen.

Slimme bikini

Vodafone introduceert apps die klanten op vakantie kunnen gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld een app die aangeeft of de gebruiker te lang in de zon heeft gezeten. Via UV-sensoren op de kledingstukken kan de blootstelling aan zonlicht worden gemeten. De app kan een pulsje geven aan een bikinibandje of een heupbandje als het tijd is om weer in te smeren.

Kinderzonnehoed en koffer

Een ander product dat Vodafone gaat aanbieden is een kinderzonnehoed. Deze bevat een UV-sensor met een Vodafone-simkaart. De zonnehoed kan gebruikt worden als tracker, die een waarschuwing geeft als het kind te ver het strand op wandelt.

Daarnaast komt er een koffer op de markt met een ingebouwd tracking apparaat, zodat gebruikers via de smartphone de locatie van bagage kunnen achterhalen.

Meer dan een miljoen apparaten

De nieuwe apparaten vallen binnen de strategie van Vodafone om zich ook toe te gaan leggen op Internet of Things. Daarvoor stelt de provider een wereldwijd netwerk open, dat meer dan een miljoen apparaten per vierkante kilometer tegelijk kan ondersteunen.

Volgens Vodafone gebruikt deze techniek weinig energie, is het klein en betaalbaar. Het zou ook zeer weinig bandbreedte verbruiken. Ook KPN en T-Mobile experimenteren op het moment met de techniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *