Simonlyvergelijken.net

De telecomaanbieder Vodafone verkoopt vanaf 10 oktober Red Pro abonnementen. Bij dit zakelijke abonnement gaat roaming binnen de Europese Unie uit dezelfde bundel als dataverbruik binnen Nederland. Daarmee loopt de provider voorop in de uitvoering van de plannen van de Europese Commissie, die aparte tarieven voor roaming binnen de EU wil afschaffen.

Red Pro bij Vodafone

Het nieuwe abonnement ‘Red Pro Connect’ wordt een sim only abonnement voor 30 euro (exclusief btw) per maand. Daarvoor kan de zakelijke klant onbeperkt bellen en sms’en en 2 gigabyte data verbruiken. Bellen vanuit Nederland naar Europa is beperkt tot 100 minuten. Daarna wordt een extra tarief gerekend.

Het abonnement ‘Red Pro Select’ gaat 7 gigabyte data bieden. ‘Red Pro Elite’ biedt maar liefst 15 gigabyte data. Bij beide bundels mag er onbeperkt gebeld en gesms’t vanuit Nederland naar de EU worden. Bij de drie abonnementen zit ook een online beveiliging en een reparatieservice met vervangend toestel bij schade en problemen. De drie abonnementen zijn niet de enige vernieuwing bij Vodafone. De provider gaat ook grotere losse databundels aanbieden.

Meeste landen

Het telecombedrijf meldt dat het buitenlandtarief geldt in 40 landen en daarmee ‘veruit de meeste landen heeft om je nationale te gebruiken.’ Daarbij wordt ook Vaticaanstad als land meegeteld, maar daar zijn helemaal geen mobiele netwerken.

Vodafone loopt een beetje op de ontwikkelingen vooruit. Deze week presenteerde de Europese Commissie namelijk een nieuw voorstel voor roaming. De tarieven en voorwaarden van Vodafone worden op 10 oktober bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *