Simonlyvergelijken.net

Klanten met een abonnement van Vodafone, kunnen binnenkort tussentijds van smartphone wisselen. Het maakt daarbij niet uit of de klant een sim only-abonnement of een abonnement met toestel heeft. De provider gaat dit mogelijk maken via een nieuwe dienst, die de naam ‘Vodafone NEXT’ gaat krijgen. Details worden op 25 juli bekend gemaakt.

Vodafone NEXT

Volgens Vodafone zullen veel klanten behoefte hebben aan de NEXT-dienst. De provider stelt dat veel klanten graag een nieuwe telefoon willen. Wie een sim only-abonnement heeft afgesloten, gebruikt meestal een oudere telefoon. Als deze binnen de duur van het abonnement stuk gaat, maakt Vodafone het mogelijk een nieuw toestel te nemen in combinatie met het Vodafone-abonnement.

Het wordt ook mogelijk voor klanten die al een abonnement hebben om van toestel te wisselen. Voorwaarde is wel dat het abonnement al minstens vier maanden moet lopen. Daarnaast moeten klanten akkoord gaan met een abonnementsverlenging van twee jaar.

Afbetalen

Klanten die hun toestel met een bestaand abonnement hebben aangeschaft, moeten eerst het oude toestel helemaal afbetalen. Anders zijn ze rechtsmatig nog geen eigenaar van het toestel. De telefoon kan dan niet worden ingeruild.

Inruilen

Als er gekozen wordt voor het inruilen van de telefoon, geeft Vodafone een bepaald bedrag voor het toestel terug. Hoe hoog dat bedrag is, is afhankelijk van de leeftijd, het type en de staat van de smartphone. Als er een verschil is tussen de nog openstaande financiering en het inruilbedrag, moet de klant bijpassen. Daarna is het mogelijk een nieuwe smartphone te kiezen en deze te combineren met het bestaande abonnement.

Klanten die snel een nieuwe telefoon nodig hebben, kunnen met Vodafone NEXT straks eenvoudig een nieuwe smartphone koppelen aan hun sim only-abonnement. Daarbij wordt een maandbedrag voor de financiering toegevoegd aan het abonnement. Hoe Vodafone NEXT precies gaat werken, wordt op 25 juli bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *