Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder Vodafone gaat in de toekomst databundels aanbieden voor in de auto. Ford en de provider hebben daarvoor een samenwerkingsverband aangekondigd op de Mobile World Congress.

Wi-Fi hotspot van Vodafone

Ford en Vodafone hebben een samenwerkingsverband aangekondigd voor de Wi-Fi hotspot in de auto. In de toekomst wil Ford in meerdere Europese landen een LTE-modem in auto’s integreren. Die modems hebben dan verbinding met databundels van het telecombedrijf.

Alle diensten worden geïntegreerd in het zogenaamde ‘Sync’ multimediasysteem in het dashboard. Wie een abonnement heeft op FordPass connect, kan dan ook verbinding maken met het mobiele netwerk.

Samenwerking Vodafone en Ford

Via de FordPass App kunnen bestuurders straks voertuigdata zien, de onderhoudsgeschiedenis van een auto opvragen en live fileupdates ophalen voor de navigatie.

Om die app te laten werken, is een databundel benodigd. Die databundels worden aangeboden door Vodafone. Ze worden beschikbaar in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Later zijn ook Italië en Spanje aan de beurt. Wat de bundels gaan kosten en hoeveel data wordt aangeboden, is nog niet bekend.

Beperkte concurrentie

De markt voor mobiele diensten in de auto kent nog maar beperkte concurrentie. Een automobilist kan een andere simkaart in de auto stoppen, maar dan zullen de diensten van het automerk minder goed, of zelfs niet werken. De Ford-bestuurder zal dan dus min of meer aan de door Ford gekozen aanbieder vast zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *