Simonlyvergelijken.net

Vodafone en Ziggo willen hun Nederlandse divisies samenvoegen. Ze richten samen een joint venture op, waarvan de providers ieder voor de helft eigenaar worden. Dat hebben de telecombedrijven vandaag bekendgemaakt.


Intensieve samenwerking
Bij de oprichting van de joint venture gaan Vodafone en Ziggo intensief samenwerken. Zo wordt het mogelijk dat Ziggo diensten aan klanten van Vodafone kan verkopen. Aan de andere kant kunnen Ziggo-klanten toegang krijgen tot de mobiele diensten van Vodafone.

Juridisch gezien worden de bedrijven niet één. Ze gaan alleen samenwerken in een nieuw bedrijf.

Overlap
Dat uitgerekend deze twee providers samen verder willen, is geen toeval. 46 procent van alle mobiele Vodafone NL-klanten heeft een vast breedbandabonnement bij Ziggo. 52 procent van de abonnees van Vodafone heeft een abonnement op de tv-diensten van laatstgenoemde. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper.

Toezichthouders
De samenvoeging is nog geen feit. De aandeelhouders hoeven dan wel geen toestemming te geven, de relevante toezichthouders moeten dat wel. Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, zegt te verwachten dat het nieuwe bedrijf eind 2016 van start kan gaan.

Het samenvoegen van de twee mobiele aanbieders is de tweede grote wijziging bij de Nederlandse mobiele aanbieders in twee jaar tijd. Nog niet zo lang geleden voegde Liberty Global de providers UPC en Ziggo ook al samen.

Concurreren met KPN
De bedoeling is dat de twee providers samen gaan concurreren met KPN. Die biedt al een flinke tijd een combinatie van mobiele diensten en vaste diensten aan. De twee aanbieders van mobiele telefonie willen nu hetzelfde gaan doen.

Er is nog geen naam bekend voor de joint venture. Het is ook nog niet bekend wat voor gevolgen de samenvoeging concreet voor de klanten van beide aanbieders heeft. Wie het bedrijf gaat leiden, is ook nog niet bekend. Volgens De Telegraaf zal het niet de huidige topman van Liberty Global, Baptiest Coopmans. zijn. Binnen het bedrijf zouden er getwijfeld worden of hij de juiste man is om een nieuw integratieproces te leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *