Simonlyvergelijken.net

Vodafone en Ziggo zijn nu één bedrijf in Nederland. Op oudjaarsdag maakten de bedrijven bekend dat de oprichting van de joint venture tussen beide bedrijven is afgerond. Bij die joint venture hoort ook een nieuwe merknaam: ‘VodafoneZiggo’. Dat meldt Telecompaper.

Jaar voorbereiding

Het samensmelten van de bedrijven kostte bijna een jaar aan voorbereiding. De geplande samengang werd in februari 2016 al bekend gemaakt door Vodafone en Ziggo. De mobiele aanbieders kregen in augustus groen licht van de Europese Commissie voor de oprichting van een joint venture. Daar gold wel een extra voorwaarde bij: ‘Vodafone Thuis’ moest verkocht worden. T-Mobile nam die afdeling over.

In de samenwerking zijn beide bedrijven gelijk aan elkaar. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft Vodafone een instapvergoeding van 800 miljoen euro betaald aan Ziggo. Daarmee heeft ieder bedrijf precies de helt van de aandelen in het nieuwe bedrijf.

Tactische zet Vodafone en Ziggo

Het samengaan is een tactische zet voor de mobiele aanbieders. Het gaat er vooral KPN mee te lijf. Dat telecombedrijf doet het erg goed in ons land doordat KPN zowel een vast- als mobiel netwerk heeft. KPN activeert klanten om de diensten te combineren in één pakket. Wie gebruik maakt van zo’n alles-in-één-pakket, wordt beloond via extra kortingen en gratis extra diensten.

Met de oprichting van VodafoneZiggo kunnen de aanbieders vergelijkbare pakketten aanbieden. Ziggo is immers de grootste aanbieder van kabelinternet in Nederland en Vodafone biedt een landelijk dekkend mobiel netwerk.

Combinatiepakket

Naar verwachting zal VodafoneZiggo op korte termijn ook combinatiepakketten aanbieden. Nederlanders die al klant zijn bij Ziggo en een mobiel abonnement hebben bij Vodafone kunnen straks beide abonnementen combineren tot één abonnement waarbij de waarschijnlijk extra voordelen of kortingen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *