Simonlyvergelijken.net

De Nederlandse tak van Vodafone en het Amerikaanse bedrijf Liberty Global, gaan mogelijk samen verder. Liberty Global is het moederbedrijf van de telecomprovider Ziggo. De bedrijven bevestigen met elkaar in gesprek te zijn.

Nederlandse markt
Internationale media melden dat Liberty Global en Vodafone samen verder willen op de Europese markt. Volgens Vodafone is daar geen sprake van. De gesprekken die gevoerd zijn, zijn alleen voor plannen op de Nederlandse markt.

Ondanks de bevestiging, staat er nog niets vast. Vodafone en Liberty Global onderstrepen beiden dat het nog niet zeker is dat er een overeenkomst zal komen. Komt er een overeenkomst, dan is de datum van het oprichten van een joint venture ook nog een vraagteken.

Vast en mobiel netwerk
Als het inderdaad tot een samenwerking tussen de twee bedrijven komt, ontstaat er een tweede bedrijf met een vast en mobiel netwerk. Liberty Global als eigenaar van het Ziggo-netwerk (vast) en Vodafone als eigenaar van een landelijk dekkend mobiel netwerk.

Concurrentie
Naar verwachting zal de joint venture flink de concurrentie opzoeken. De samenwerking zal dan vooral de aanval op KPN inzetten. Gezamenlijk kunnen Vodafone en Liberty Global nog beter inspelen op de alles-in-een-markt. Op die markt is KPN nu marktleider. Dat kan grote voordelen hebben voor de consument: de prijzen zullen omlaag gaan en providers zullen gaan innoveren.

Voor T-Mobile en Tele2 zal deze ontwikkeling niet positief zijn. Zij blijven achter als ‘mobile only’-netwerken. Juist nu is een alles-in-een-abonnement populair.

Gaat de overname van T-Mobile door?
Mogen de gesprekken tussen Vodafone en Liberty Global een succes worden, dan wordt de kans fors kleiner dat Liberty Global T-Mobile zal overnemen. Lange tijd werd het moederbedrijf van Ziggo genoemd als dè overnamekandidaat van T-Mobile Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *