Simonlyvergelijken.net

Na vandaag is Vodafone de tweede provider van Nederland die zegt een landelijk dekkend systeem van 4G-punten te hebben. Dat laat de Engelse aanbieder van mobiele telefonie dinsdag in een persbericht op de eigen website weten. In het voorjaar had KPN die claim al te pakken, T-Mobile zal in 2015 pas zover zijn en Tele2 is bezig met het opzetten van een dergelijk netwerk.

‘Landelijk’ dekkend moet wel in de context van Vodafones eigen definitie worden gezien. Procentueel gaat het op dit moment om een dekking van zo’n 95 procent. Dat heeft onder meer te maken met onbereikbare gebieden voor een 4G-netwerk: in natuurgebieden als de Hoge Veluwe en de Sallandse Heuvelrug mag de benodigde apparatuur bijvoorbeeld niet geplaatst worden. Grensgebieden blijven daarnaast ook duidelijk achter.

Deze mijlpaal werd vooral behaald doordat Vodafone de laatste tijd hard heeft gewerkt aan het uitbreiden van het al gedekte deel van het land. Een van de voornaamste methodes was het ombouwen van bestaande antennes waardoor een groter en dunner bevolkt gebied 4G-ontvangst kreeg, zo weet Tweakers.net op te tekenen uit het persbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *