Simonlyvergelijken.net

Provider Vodafone heeft haar eigen record verbroken. Nog nooit eerder verwerkte de mobiele aanbieder zo veel dataverkeer. Vodafone gaf tijdens de kerstdagen gratis data cadeau.

Onbeperkt mobiel internetten
Tijdens de feestdagen mochten klanten van Vodafone onbeperkt internetten. Het cadeautje was niet alleen voor Vodafone-abonnees, maar ook voor abonnees van dochterbedrijf Hollandsnieuwe. Volgens Vodafone heeft de provider een ‘all-time record’ gehaald: nog nooit eerder werd zoveel data verbruikt.

Vooral op tweede kerstdag werd veel data verbruikt: tijdens het piekmoment om 14.30 uur, verbruikten abonnees 48 procent meer data dan op een normale werkdag. Om hoeveel MB het ongeveer gaat, vertelt de provider niet in verband met ‘concurrentiegevoeligheid’.

Vorig jaar ook record
Vorig jaar vestigde Vodafone ook al een record tijdens haar kerstdag. Ten opzichte van de piek uit 2014 lag het dataverkeer maar liefst 91 procent hoger. Dat betekent dat er bijna een keer zoveel data is verbruikt.

Uit de statistieken van de provider valt ook op te maken dat we massaal onze telefoon aan de kant legden tijdens het kerstdiner. De dip in het verkeer lag namelijk op eerste kerstdag tussen 17.30 en 19.30 uur. Op tweede kerstdag was dit tussen 18.00 en 19.00 uur.

Tweede kerstdag als uitslaapdag
Op tweede kerstdag sliepen we massaal uit. Op eerste kerstdag nam het dataverkeer al om 08.30 significant toe. Op tweede kerstdag was dat later in de ochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *