Simonlyvergelijken.net

Mobiele aanbieder Vodafone begint met een pilot waarbij hulporganisaties informatie aan daklozen kunnen sturen via WhatsApp en sms. In die berichtjes moet dan komen te staan waar en wanneer daklozen terecht kunnen voor opvang. De lokale weersverwachting kan er ook mee verzonden worden. De pilot start voorlopig alleen in Amsterdam.

Straat Troubadour
De dienst gaat ‘Straat Troubadour’ heten en is een initiatief van de Vodafone Foundation, het Leger des Heils en het Straatpastoraat van de Protestantse Diaconie. Als de pilot slaagt, zullen ook Rotterdam, Utrecht en Den Haag volgen. Volgens de mobiele aanbieder verblijft in die steden zo’n veertig procent van de Nederlandse daklozen.

De provider is de verantwoordelijke voor de coördinatie en de techniek om de berichten te verzenden. Hoe de pilot er inhoudelijk uitziet, is aan de Diaconie en het Leger des Heils. Zij bepalen ook de inhoud van de berichten.

Persoonlijk contact
Vodafone meldt dat professionele hulpverleners van de hulporganisaties de sms’jes en WhatsApp-berichten zullen schrijven. Ze zullen ook persoonlijk contact hebben met de deelnemers.

De komende zes maanden doen 30 daklozen mee aan de proef. Via Straat Troubadour kunnen zij ook zelf contact opnemen met de hulporganisaties. Ze kunnen Straat Troubadour gebruiken voor vragen en tips.

Re-integratie
Het delen van informatie kan helpen bij de re-integratie van mensen die minder dan twee jaar dakloos zijn. Dat stelt Vodafone in een bericht. Volgens de provider is de re-integratiekans bij deze groep het grootst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *