Simonlyvergelijken.net

Vodafone, Audi en Huawei gaan testen doen met auto’s op het 4G-netwerk. Dat hebben ze in het kader van het Mobile World Congress (MWC) bekend gemaakt.

Vodafone als motor van 4G-netwerk

Vodafone, Audi en Huawei lieten op het congres in een testopstelling een paar scenario’s zien waarin de voorste auto informatie doorgeeft aan de auto’s achter zich. Het doorspelen van informatie werkt via 4G.

De kennis over het 4G-netwerk komt van Vodafone en Huawei. Tijdens de demonstratie op het Formule 1-circuit in Barcelona maakte de provider voor de gelegenheid gebruik van haar bestaande 2,6 GHz-vergunningen. Om de test te doen slagen, werd speciaal aangepaste software gebruikt, op een lokaal 4G-netwerk.

Informatie doorgeven

Informatie die kan worden doorgegeven is bijvoorbeeld een waarschuwing voor rode verkeerslichten of voor een noodstop. Ook kan gewaarschuwd worden voor een gevaarlijke situatie met een voetganger.

De bedrijven hebben ook laten zien dat het in de toekomst mogelijk wordt om een videofeed van de voorste auto te laten zien in het dashboard van de volgende auto’s. Dat houdt in dat in de toekomst camera’s in auto’s worden geplaatst en de beelden worden gedeeld met andere automobilisten. Daarmee kunnen zij beter verkeerssituaties inschatten.

Samenwerking

Vodafone Spanje is betrokken bij het experiment en gebruikt een soort modem van Huawei om verbinding te maken met 4G. Als onderdeel van hun bestaande samenwerking hebben de telecomprovider en de smartphonefabrikant in februari een test gedaan in Duitsland. Ook die test verliep succesvol. In oktober werd al bekend dat de provider in de wereld van connected cars stapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *