Simonlyvergelijken.net

Vodafone gaat haar NB-IoT netwerk activeren in het eerste kwartaal van 2017. Dat nieuwe netwerk moet ervoor zorgen dat apparaten verbonden kunnen worden met het internet. Het netwerk wordt gelijktijdig ook in Duitsland, Ierland en Spanje geactiveerd.

Vodafone en Internet of Things

Vodafone is druk bezig met Internet of Things. Die term wordt gebruikt voor het verbinden van apparaten met het internet. Daarbij valt te denken aan beveiligingssystemen die op afstand te regelen zijn. In Spanje verbond de provider een parkeersensor verbonden met het internet. Via een app viel te zien of er plek was.

Voor dat soort toepassingen bouwt het telecombedrijf nu ook een netwerk in Nederland. Om het netwerk in ons land te kunnen activeren, moet de software van het huidige 4G-netwerk geüpgraded worden. Vodafone is daarna in staat om vrijwel direct landelijke dekking te bieden.

Ideeën inzamelen

Om het netwerk te promoten, heeft Vodafone Duitsland een internationale wedstrijd uitgeschreven ter inzameling van ideeen. Er zijn overeenkomsten met Inmarsat, een wereldwijde leverancier van satellietdiensten en initatieven die werken aan ‘connected cars’. Dat zijn auto’s die verbonden zijn met het internet.

Eerder werd al bekend dat de mobiele provider zich ook aansluit bij de 5G Automative Association in Duitsland. Op een gegeven moment moet zelfs het verbinden van zelfrijdende auto’s tot de mogelijkheiden behoren.

Eerder activeren

Vodafone wil het netwerk eerder activeren dan gepland. De provider zei eerder het netwerk halverwege 2017 te willen starten, maar dat is dus verplaatst naar het eerste kwartaal.

De bekendmaking van de activatie komt nadat concurrent T-Mobile aangaf deze maand al in Nederland te beginnen met een dergelijk netwerk in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en de omgeving Schiphol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *