Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder Vodafone activeert bellen over Wi-Fi. Alleen iPhone-gebruikers met iOS 10.2 kunnen gebruikmaken van de dienst. De nieuwe versie van iOS is sinds deze week beschikbaar.

VoWiFi bij Vodafone

Vodafone kondigde begin dit jaar al aan dat het bedrijf de techniek ‘Voice over Wi-Fi’ wilde activeren in Nederland. Sinds november werkte de provider eraan de techniek al daadwerkelijk uit te rollen.

VoWiFi werkt zo: als het telefoongesprek dreigt weg te vallen, kunnen geschikte smartphones naadloos schakelen tussen het mobiele netwerk en beschikbare Wi-Fi netwerken. Op die manier ervaart de klant altijd een goede telefoonverbinding.

iOS 10.2

Het bellen over Wi-Fi is een functie die alleen is voorbehouden aan iPhone-gebruikers met iOS 10.2. Deze nieuwe versie van iOS kwam deze week uit. Sinds begin deze week is fabrikant bezig de update beschikbaar te stellen voor meer en meer gebruikers.

In het instellingenmenu van de iPhone zit nu een nieuwe optie waarmee klanten van Vodafone het bellen over Wi-Fi-netwerken aan- en uit kunnen zetten.

Verbindingsproblemen oplossen

De Nederlandse netwerken mogen qua dekking en snelheid dan wel tot de besten ter wereld behoren, toch is het ondoenlijk om overal dekking te hebben. Op sommige plekken in Nederland ondervinden gebruikers toch nog dekkingsproblemen, blijkt uit recent onderzoek.

Met de nieuwe technologie probeert Vodafone een belangrijke oplossing aan te dragen. Op het moment dat de ontvangst van het mobiele netwerk niet goed genoeg is, schakelt de iPhone over op een beschikbaar Wi-Fi-netwerk en loopt het telefoongesprek via het netwerk. Op die manier blijft de verbinding met Vodafone ingeschakeld. Klanten met slecht bereik hebben zo toch een goede en stabiele telefoonverbinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *