Simonlyvergelijken.net

In de randstad zaten Vodafone gebruikers al langer te wachten op het activeren van het 4G-netwerk, op 5 augustus 2013 activeerde Vodafone per direct het 4G netwerk in gebieden als Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. De grote steden hebben hiermee direct toegang gekregen tot het nieuwe netwerk en behoren tot een van de eerste gebieden waar het 4G-netwerk wordt uitgerold door Vodafone.

Het 4G-netwerk zijn alleen beschikbaar worden voor klanten van Vodafone die een Red-abonnement hebben afgesloten. Ook abonnementen die na maandag worden afgesloten zullen toegang krijgen tot het 4G-netwerk van Vodafone. De bestaande klanten die al een abonnement hadden zullen in de aankomende maand worden aangesloten op het nieuwe netwerk, hier zijn verder geen kosten aan verbonden.

Vodafone is naast het uirollen van het 4G-netwerk ook druk bezig met het updaten van het 3G-netwerk, de minimumsnelheid van de 3G-verbinding zal 7,2 Mbps bedragen en hier zijn verder ook geen kosten aan verbonden voor de huidige klanten.  In de theorie zal de snelheid van het nieuwe 4G-netwerk ongeveer 50 Mbps worden, echter zal in de praktijk blijken dat de maximale snelheid tussen de 10 en 15 Mbps zal liggen, de snelheid zal dus tot wel 2 keer zo snel worden als het 3G netwerk.

Niet alleen Vodafone is druk bezig met het uitrollen van het nieuwe netwerk, ook providers als KPN zijn al langer bezig met het uitrollen van dit nieuwe netwerk. Op dit moment heeft ongeveer de helft van Nederland toegang tot het 4G-netwerk van KPN, KPN is op dit moment bezig met het uitrollen van het netwerk naar het oosten van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *