Simonlyvergelijken.net

De zogeheten virtuele providers, aanbieders die gebruikmaken van een netwerk van een ander, worden steeds populairder. Dat blijkt uit gegevens van Telecompaper, dat onderzoek deed naar het marktaandeel van de verschillende soorten telecomproviders in het eerste kwartaal van dit jaar vergeleken met het eerste kwartaal van 2014.

Heel kleine en onbekende merken opereren vaak op virtuele basis, maar ook bekendere aanbieders als Hollandsnieuwe, Ben, Telfort, Ziggo en Tele2 maken gebruik van een ander netwerk. Zij maken gebruik van bijvoorbeeld het netwerk van KPN, Vodafone of T-Mobile. Volgens het onderzoek had de groep virtuele providers in het eerste kwartaal van 2015 een aandeel van 41 procent van de telecommarkt in handen; dat is een stijging van drie procent in vergelijking met een jaar eerder.

De uitschieter in dit rijtje is Ziggo Mobiel, een merk van Ziggo. Dat aandeel schoot omhoog richting de vijf procent, een verdubbeling van het aantal klanten in het voorgaande jaar. Het gegeven dat een virtuele provider onderdeel vormt van een groter bedrijf dat wel over een eigen netwerk beschikt, is een veelvoorkomend verschijnsel. Zo is Ben eigendom van T-Mobile, zijn Simyo en Telfort onderdeel van KPN en baat Vodafone het merk Hollandsnieuwe uit.

Een belangrijke reden van de forse groei van dit soort merken is de scherpe prijs-kwaliteitverhouding die zij bieden en de vaak vrij beperkte doelgroep. Een aantal merken, zoals Hi en Ben, spelen in op de behoeften van jongeren en halen in die groep dan ook de meeste klanten binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *