Simonlyvergelijken.net

Het aantal mensen met een mobiele telefoon blijft maar stijgen. Tegen het eind van dit jaar zullen zo’n vijf miljard mensen een toestel hebben. Die verwachting heeft de koepelorganisatie van gsm-operatoren GSMA.

Meer mensen met een mobiele telefoon

Volgens eens studie van de koepelorganisatie van gsm-operatoren GSMA blijft het aantal mensen met een mobiel toestel maar stijgen. De symbolische mijlpaal van vijf miljard gsm-bezitters zal nog dit jaar bereikt worden.

Naar verwachting hebben bijna 5,7 miljard mensen een mobiele telefoon in 2020. Dat houdt in dat bijna drie kwart van de wereldbevolking dan via het mobiele netwerk bereikbaar is. De grootste groei komt uit India: de helft van de groei zal uit dat land komen.

Toegang tot mobiel internet

Meer dan de helft van de mobiele toestellen (55 procent) heeft toegang tot mobiel internet. Daarbij maakt de GSMA geen onderscheid tussen een verbinding via 3G of 4G. Dat aandeel groeit tot zeker 2020 nog flink door; dan moet zo’n 75 procent van de mobiele gebruikers toegang hebben tot mobiel internet.

Mobiele sector geeft terug

De mobiele sector geeft ook aardig wat terug aan het publiek, blijkt uit een rapport van de GSMA. De industrie betaalt in totaal voor bijna 500 miljard euro aan belastingen in 2020. Dat was nog 450 miljard euro vorig jaar.

Volgens Mats Granyrd van de GSMA maakt mobiele technologie een groot verschil in de dagelijkse levens van mensen: “Met mobiele technologie hebben we toegang tot de gereedschappen en applicaties om een flink aantal sociaaleconomische problemen op te lossen. Daardoor kunnen we aan een efficiëntere en meer duurzame samenleving bouwen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *