Simonlyvergelijken.net

Vodafone Nederland is fel tegen het kabinetsplan om zerorating bij wet te verbieden. Bij Zerorating rekenen providers geen kosten door als een klant een bepaalde dienst gebruikt. Het opvragen van tariefinformatie in het buitenland is bijvoorbeeld gratis. Dat moet verboden worden, staat in het wetsvoorstel.

Gratis toegang tot bepaalde internetdiensten

Volgens CEO Rob Shuter is het verbazingwekkend dat het kabinet nu een verbod op zerorating wil. Vorig jaar leek een verbod namelijk nog onhaalbaar. Dat schrijft hij in een blog.

Vodafone omschrijft het begrip als gratis toegang tot bepaalde internetdiensten. Voorman Shuter wijst op de Europese verordening die de netneutraliteit en roaming regelt: “Daarin staat expliciet dat klanten in het buitenland tariefinformatis gratis moeten kunnen opvragen”, schrijft hij in een blog op de website van Vodafone.

Zerorating met de Gratis My Vodafone App

De provider spreekt zich nu uit tegen het verbod op zerorating, omdat het overweegt de My Vodafone App gratis te maken. Klanten moeten de app kunnen gebruiken, zonder dat daar datakosten voor in rekening worden gebracht. Het zou vergelijkbar zijn met een gratis telefonische klantenservice.

“Op basis van de analyse van minister Kamp zou dat dus niet mogen, zelfs niet als het in voordeel van de klant is”, schrijft Shuter. Hij vraagt zich af of Nederland hiermee tegen de Europese regels in gaat en de Europese telecommarkt belemmert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *