Simonlyvergelijken.net

Uit een onderzoek van provider Ben in samenwerking met het onderzoeksbureau Direct Research blijkt dat zeker de helft van de Nederlandse gezinnen minimaal één telefoontoestel in huis heeft liggen dat niet of zelden wordt gebruikt. Dat zeggen de antwoorden van de meer dan duizend ondervraagde personen. Het zou gaan om meer dan 6,3 miljoen toestellen. De ongebruikte telefoons fungeren in de meeste gevallen als reservetoestel of wachten op een volgende eigenaar.

Dat die laatste optie op bijval kan rekenen, blijkt wel uit het gegeven dat drie van de tien respondenten aangeven mogelijk een tweedehandstoestel te willen kopen als het huidige de deur uit gaat. Negen van de tien ondervraagden verder zouden een ongebruikt toestel het liefst weggeven aan een bekende in plaats van het laten verstoffen of verkopen ervan.

Die trend, en in het verlengde daarvan het tijdelijk uitlenen van een toestel, trekt zich de komende tijd door, laat een woordvoerder van Ben optekenen. 60 procent van de ondervraagden heeft wel eens een toestel geleend; 65 procent daarentegen heeft wel eens een toestel moeten uitlenen. Volgens Ben is dat principe – en de algehele trend om het beschikbare budget op een optimale manier te benutten – ook in de statistieken van de provider zelf duidelijk waarneembaar. “Door dichter bij jezelf te blijven, haal je maximaal plezier uit je budget. Dat is waar het nu om draait”, zo zegt Ben-woordvoerdster Renske Nouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *