Simonlyvergelijken.net

Steeds meer mensen betalen via de mobiele telefoon. Dat blijkt uit de Digital Payments Study van Populus. Uit het onderzoek blijkt dat het gebruik van mobiel betalen in de afgelopen twaalf maanden flink is gestegen.

Mobiel betalen in opkomst

De onderzoekers van Populus vroegen in opdracht van Visa: ‘Hebt u nog nooit mobiel betaald en bent u van plan dat in de toekomst wel te doen?’ Vorig jaar antwoordde 38 procent daarop nog nooit mobiel betaald te hebben en daar ook geen gebruik van te willen maken. Dit jaar geeft nog slechts 12 procent dat antwoord.

Driekwart van Nederland

In ons land maakt bijna driekwart van de ondervraagden gebruik van mobiel betalen. De meeste mensen maken gebruik van een mobiel apparaat om geld over te maken naar vrienden en familie.

Bijna de helft van de ondervraagden betaalt afhaalmaaltijden via de mobiele telefoon. 45 procent geeft aan ook duurdere aankopen te betalen via een mobiel apparaat. Daaronder verstaan de onderzoekers vakanties en elektronica.

Iedereen betaalt vaker mobiel

Uit de studie blijkt dat alle leeftijdsgroepen vaker mobiel betalen. De leeftijdsgroep 18 tot 34 jaar doet dit het vaakst, maar er is ook een flinke opmars bij 55 tot 64 jaar te zien. Deze groep maakt een groei van maar liefst 33 procent door.

Voor de eerste keer maakt meer dan de helft van de Europese respondenten gebruik van apps om mobiel te betalen. In 2015 was dat nog maar 39 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *