Simonlyvergelijken.net

Het televisieprogramma Kassa en T-Mobile hebben ruzie over de ‘Flex of Relax’-abonnementen van de provider. Bij dat abonnement konden consumenten belminuten sparen en deze later weer gebruiken. Maar de abonnementen verdwijnen, en daarmee ook het gespaarde beltegoed.

Onbeperkt houdbaar
Volgens T-Mobile was het gespaarde tegoed onbeperkt houdbaar. Maar volgens het consumentenprogramma Kassa, zijn de punten helemaal niet onbeperkt houdbaar, omdat T-Mobile deze week bekendmaakte te willen stoppen met de Flex of Relax-abonnementen.

Veel klanten hebben in de loop der jaren een hoop belminuten gespaard. Volgens Kassa gaat het voor sommige abonnees om honderden euro’s. Dat tegoed is straks niet meer bruikbaar, omdat het abonnement niet meer bestaat.

Hoger maandbedrag
T-Mobile hanteert voor de nieuwe Stel Samen & Stel Bij-abonnementen nieuwe algemene voorwaarden. Binnen de Europese Unie mogen klanten 120 minuten gratis gebeld worden. Wie gebruik maakt van dat abonnement, krijgt de eerste twee jaar een korting van ongeveer 70%. Daarna komt, volgens het televisieprogramma, het maandbedrag een stuk hoger uit dan wat T-Mobile-klanten voor het huidige Flex en Relax-abonnement betalen.

De provider schrijft in een verklaring dat de overgang moet zorgen voor een beter aanbod. Klanten krijgen bijvoorbeeld grotere databundels die maandelijks opzegbaar zijn. Volgens T-Mobile zorgen de nieuwe abonnementen voor 60 tot 70 procent minder maandlasten.

Spaartegoed gaat niet helemaal mee
In de verklaring schrijft T-Mobile dat het gespaarde tegoed deels mee gaat naar de nieuwe abonnementen. Klanten kunnen onbeperkt bellen en sms’en binnen Nederland. Het onbeperkt bellen buiten Europa komt te vervallen. Dat was wel mogelijk met het gespaarde tegoed.

De provider schrijft de processen en systemen te willen vereenvoudigen. Daarom kunnen de spaarpunten niet helemaal mee. Toch denkt de provider niet dat het daadwerkelijk een probleem is voor de abonnees: “Veruit de meeste klanten zijn tevreden met ons aanbod.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *