Simonlyvergelijken.net

Gebruikers van Apple iPhones, iPads en iPod Touch’s worden aangeraden de tijd niet terug te zetten. De apparaten kunnen volledig vastlopen en niet meer opstarten nadat de datum is teruggezet naar mei 1970 of eerder.

‘Easter egg’
Er komen verscheidene meldingen binnen van mensen die een Facebook-post hebben gezien waarbij men aandringt de tijd terug te zetten naar mei 1970. Er wordt beloofd dat Apple een zogenaamde ‘easter egg’ heeft: een verstopte functionaliteit, een grapje van de ontwikkelaars.

Maar wie het grapje daadwerkelijk probeert te vinden, merkt dat zijn of haar toestel compleet vastloopt. Het sluit zichzelf af en het start niet meer op.

Nieuwe bug
De fout is een relatief nieuwe bug. Sinds de huidige versie van iOS klagen gebruikers over de fout. De bug treedt alleen op als de gebruiker de datum van het toestel terugzet naar 1 mei 1970 of eerder.

Dat bepaalde toestellen gevoelig zijn voor de datum in 1970 is op zich niet zo gek. iOS is namelijk gebouwd met een UNIX-tijdseenheid. Die eenheid begon te tellen op 1 januari 1970. De tijd wordt weergegeven door de tijd sinds 1 januari 1970 te berekenen. Als de datum wordt teruggezet naar een datum van voor deze periode, kan het toestel geen tijd meer berekenen en loopt het vast.

64-bit
Het probleem komt vooral voor op iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers die een 64-bit processor hebben. Dat zijn de iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPad Air, iPad Air 2 en de 5e generatie iPod Touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *