Simonlyvergelijken.net

Een Amerikaanse tiener heeft een lek gevonden dat het mogelijk maakte gratis van onbeperkte data gebruik te maken. Hij maakte daarvoor een proxy, maar deze is al weer offline. Dat schrijft de tiener zelf op Medium.

Amerikaanse T-Mobile en gratis data

De Amerikaanse tak van telecomaanbieder T-Mobile bood gratis data bij een speedtest. Scholier Jacob Ajit had nog een prepaid simkaart liggen en logde in op een portal, waarbij hij moest kiezen voor verschillende tarieven. Dat deed hij niet, maar hij zette een speedtest op.

Bij nadere inspectie bleek dat alle vermeldingen met ‘speedtest’ erin op een zogenaamde ‘witte lijst’ staan. Ajit zette zijn eigen server op met daarin de map ‘speedtest’ en kon eindeloos filmpjes via 4G kijken, zonder ook maar iets te betalen.

Netwerk testen

T-Mobile heeft nog niet gereageerd, maar de kans is groot dat het om een tijdelijke functie ging. Mogelijk wilde de provider klanten de snelheid van het netwerk laten testen, om zo meer abonnementen te verkopen. ‘Speedtest’ staat dan op de whitelist, zodat er niet op de data geknepen wordt en er zo wenselijk mogelijke resultaten uit komen.

Volgens ontdekker van het lek zou T-Mobile niet een witte lijst moeten bijhouden met namen, maar met adressen van servers. De functie zou dan alleen werken op de servers van Speedtest-aanbieder Ookla.

Proxy offline

Ajit had een proxy gemaakt om elke url om te zetten naar een url met ‘speedtest’ erin, maar die heeft hij inmiddels offline gehaald. De scholier is bang voor juridische stappen vanuit T-Mobile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *