Simonlyvergelijken.net

Klanten van Telfort die gebruik willen maken van 4G, hoeven geen toeslag meer te betalen. Zowel nieuwe klanten als bestaande klanten betalen niets extra’s meer voor toegang tot 4G als ze hun abonnement verlengen. Dat maakt de provider zelf bekend.

Standaard toegang tot 4G bij Telfort

Wie klant is bij Telfort krijgt nu standaard toegang tot 4G. Dat geldt alleen voor abonnementen die zijn afgesloten of verlengd na 2 mei 2016. Nieuwe klanten die nu een abonnement afsluiten bij Telfort krijgen kosteloos toegang tot het snellere 4G-netwerk. Hetzelfde geldt voor bestaande klanten die na 2 mei hebben verlengd.

Voor bestaande klanten die hun abonnement vóór 2 mei hebben verlengd of afgesloten geldt dat 4G optioneel blijft. Zij kunnen de zogenaamde ‘InternetVersneller’ bundel afnemen. Die bundel kost 5 euro per maand extra.

4G netwerk van KPN

Telfort is voor 100% een dochteronderneming van KPN. Daarom maakt het ook gebruik van het mobiele netwerk van KPN. Dat netwerk heeft een bijna landelijke dekking. In theorie kunnen er downloadsnelheden van 150 Mbps behaald worden. In de praktijk ligt de snelheid rond de 25 Mbps.

2G en 3G

Wie een abonnement voor 2 mei 2016 heeft afgesloten of verlengd en geen InternetVersneller bundel willen gebruiken, kunnen alleen gebruikmaken van de oude 2G- en 3G-netwerken. De theoretische maximale snelheid voor 3G ligt rond de 28 Mbps, maar in de praktijk worden snelheden van maximaal 5 MB behaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *