Simonlyvergelijken.net

Tele2 heeft de afgelopen tijd veel klanten gewonnen met reclame. Met de campagne ‘Trek het internet helemaal leeg’ promoot het haar nieuwe 4G-netwerk. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat de reclame er inderdaad voor zorgt dat meer consumenten de weg naar Tele2 weten te vinden.

Tele2 eerste met alleen 4G-netwerk

Tele2 is de eerste provider in Nederland dat alleen een 4G-netwerk in eigen beheer heeft. Daar profiteerde de provider eind november nog niet genoeg van; het was niet voldoende om nieuwe gebruikers te trekken.

In november 2015 begon de provider met het reclame maken voor het eigen 4G-netwerk. Vooral de lancering van het netwerk staat dan centraal. Het laat de Nederlandse consument koud en de provider krijgt er slechts 3000 klanten bij. De provider had 8,4 miljoen euro uitgetrokken voor de reclame.

‘Trek het internet helemaal leeg’

Om meer jongeren als nieuwe klanten aan te spreken, begon de provider de campagne ‘Trek het internet helemaal leeg’. De populaire rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig speelt de hoofdrol in de reclame.

Die campagne slaat aan, want de provider wint in het tweede kwartaal duidelijk marktaandeel als mobiele provider. Het telecombedrijf heeft er in Nederland 31.000 abonnees bijgekregen en bedient nu bijna 875.000 klanten. Dat is de grootste groei in klanten in twee jaar.

Lagere reclamekosten

Telecompaper meet het succes van een reclame in ‘reclamekosten per klant’. Volgens de marktonderzoeker is Tele2 met een eigen netwerk nu succesvoller in het vinden van klanten. Het telecombedrijf zou zo’n 156 euro aan reclamekosten per nieuwe klant uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *