Simonlyvergelijken.net

Tele2 gaat ook werken met zogenaamde ‘small cells’. Dat zijn kleine antennes, die de dekking van het netwerk moeten verbeteren. Daarmee wordt ook de capaciteit vergroot. Eerder maakten KPN en Vodafone ook al bekend met deze antennes te willen werken. Ze worden op drukke plekken in Nederland geïnstalleerd.

Betere dekking

De kleine antennes worden geplaatst op drukke plekken, zoals een winkelstraat of een marktplein. Op die manier wil Tele2 haar klanten van een betere netwerkdekking voorzien. Daarnaast zorgen de small cells ervoor dat de capaciteit van het netwerk groter wordt.

Op dit moment installeert en test Tele2 deze small cells in haar flagship store in Amsterdam. In het pand is een kleine antenne geplaatst, waardoor klanten in de winkel van de hoogst mogelijke 4G-snelheden kunnen profiteren. Daarmee wil de provider het snelle netwerk demonstreren.

Buiten de deur

Tele2 gaat de antennes niet alleen binnen plaatsen, maar ook buiten de deur. De antennes kunnen ook worden ingezet op drukke, grote evenementen. Het is de bedoeling dat de provider deze small cells overal in Nederland gaat plaatsen. De apparatuur wordt geleverd door Nokia networks.

Niet de eerste met small cells

Tele2 is niet de eerste provider die met deze kleine antennes gaat werken. KPN en Vodafone werken al langere tijd met small cells. Bijvoorbeeld op stations en andere drukke plekken in steden. De antennes worden bijvoorbeeld op een bushokje of lantaarnpaal geplaatst. Daarmee kunnen klanten in een gebied van ongeveer 200 tot 500 meter rond de antenne van een sneller netwerk profiteren.

KPN kondigde in februari al aan met small cells te gaan werken. Vodafone deed dat zelfs al in augustus 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *